عطر اسطوخودوس، مريم گلي و شمعداني
اوليه روش يعني تقطير با آب براي تهيه و تنظيم اسانس گياهان و گل هايي مثل اسطوخودوس، گل محمدي، رز، شمعداني عطري، آويشن، ميخك و مريم گلي بكار ميايد؛ روشي كه در حالتيكه به كاشان هجرت نموده باشيد مشابه آنرا در گلاب گيري ها چشم ايد.
مواد لازم:
ظرفي با ظرفيت ۵۰۰ سي سي
آب: يكي
گل جديد موردنظرتان: ۷۵ تا ۸۰ گرم
سيني: يكي
اتانول: به مقدار لازم
اموزش توليد رايحه در خانه :
در آغاز پياله را پراز آب فرمائيد و روي اجاق بگذاريد. آن گاه گل هاي جديد را در آن بريزيد و اذن بدهيد آب جوش بيايد. بعد از اين كه آب جوش آمد، سيني سرد را با يك شيب آهسته بالاي پياله بگيريد تا بخار ناشي از تبخير آب همپا با تركيبات معطر گلها (اسانس) روي سطح آن بشيند. اسانس ياور با آب دائما بصورت قطره قطره از سيني به داخل پياله گردآوري اسانس چكيده ميشود. اكنون شما يك لايه روغن زردرنگ نادر رنگ يا اين كه زرد متمايل به رنگ سبز روي سطح آب ميبينيد كه به عبارتي اسانس گياه ميباشد. آنرا از آب مستقل نموده، در يك پياله كوچك بريزيد.
يادتان باشد پياله تان بايستي كاملا كم آب، تيره رنگ (با كشيدن يك لايه فويل آلومينيوم ميتوانيد كاسه را در در قبال نور و روشنايي عايق نماييد) و مطلوب با مقدار اسانس تان باشد. براي اين مقدار از آب و گل، پياله 1 تا 1/5 سي سي كافي ميباشد. دراين پياله نبايد هوا باشد و چون شما دستگاه وكيوم و بيرون كردن هوا از كاسه را در خانه نداريد، بهتر ميباشد شيشه هايتان كوچك باشند كه با اسانس مالامال شوند و ديگر هوايي در آنها وجود نداشته باشد.
اينك بعداز لبريز كردن شيشه و كاسه متبوع از اسانس، روي آن اتانول بريزيد. اتانول حداكثر بايستي ۸۰ درصد از رايحه شمارا تشكيل دهد؛ يعني مقدار اسانس ۲۰ درصد باشد و اتانول ۸۰ درصد. ولي اگر دوست داريد عطرتان غليظ خيس باشد، مي توانيد اتانول كمتري طولاني تر نماييد. در حال حاضر بو دستساز و خانگي شما فراهم ميباشد.